Utama Tulisan Tulisan Fakta Rasi Taurus

Fakta Rasi Taurus

Taurus mangrupikeun salah sahiji konstelasi zodiak sareng kagolong kana 88 konstelasi modéren. Numutkeun zodiak tropis Sun cicing di dinya ti 20 April dugi ka 20 Méi sedengkeun dina zodiak sidereal Surya nyarioskeun pikeun mindahkeun éta ti 16 Méi dugi ka 15 Juni. Astrologis, ieu aya hubunganana sareng planét Vénus .



Taurus mangrupikeun basa Latin pikeun 'banténg'. Ieu mangrupikeun rasi ageung di beulahan bumi kalér anu mimiti dijelaskeun ku Ptolemy.

Éta disimpen antara Aries beulah kulon na Gemini ka wétan. Dina Séptémber sareng Oktober, éta katingali sapanjang cakrawala wétan sedengkeun dina bulan Désémber sareng Januari tiasa dititénan dina wengi.



Diménsi: 797 darajat pasagi.

Kacaangan: Lumayan rasi anu caang.

Sejarah: Ieu mangrupikeun salah sahiji konstelasi pangkolotna. Dina Jaman Perunggu Awal dicirian Spring Equinox. Patalina sareng banténg sigana parantos lami tiheula, dugi ka Paleolitik luhur upami percanten hubunganana sareng konstelasi sareng gambar-gambar di guha-guha di Lascaux. Urang Mesir nganggap éta banténg suci anu ngabaru dina musim semi. Mitologi Yunani ngaidentifikasi éta sareng Zeus sareng banténg anjeunna ngarobih kana nalika anjeunna nyulik Éropa.



Bentang: Béntang paling caang dina rasi ieu nyaéta Aldebaran, raksasa beureum. Ieu Arab pikeun 'anu nuturkeun' sabab cenah nuturkeun Pleiades. Di beulah kulon kalér Taurus aya Supernova Remnant Messier 1, Crab Nebula. Di beulah kulon, dua tanduk banténg diwangun ku Béta Tauri sareng Zeta Tauri.

Galaksi: Rasi ieu ngagaduhan dua gugus kabuka anu pang caketna di Bumi, Pleiades sareng Hyades. Ieu duanana katingali ku panon taranjang. Pleiades cenah ngagambarkeun 'tujuh sadulur' (tujuh bintang) ti asalna kuno.

Pancuran meteor: Taurid lumangsung salami Nopémber. Béta Taurid lumangsung di beurang Juni sareng Juli. Aya ogé dua pancuran deui, Taurids Kalér sareng Taurids Kidul anu aktip antara 18 Oktober sareng 29 Oktober.

Artikel Metot